Meitä on moneksi, mutta yksi asia yhdistää: lähes kaikilla kuuloaisti on parempi kuin laitteistomme!

Erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin löytyy varsin erilaisia laitteita.

Tässä muutamia erilaisia tilanteita:

Kotiteatteri vai stereo?

Yleensä ajatellaan, että kotiteatteri on sopiva elokuvien harrastajalle ja kaksikanavainen stereolaitteisto musiikille. Oikein valittu kotiteatterijärjestelmä voi kuitenkin toimia hyvin myös musiikinkuuntelussa. Mieti itse painotuksesi: yhtä lailla 2-kanavainen stereolaitteisto voi toimia TV:n ja elokuvien toistossa hienosti.

Yksi laitteisto vai monihuonejärjestelmä?

Monelle riittää musiikinkuunteluun yksi paikka kotona, toiset asuvat isossa talossa. Musiikkia halutaan kuunnella kodin eri tiloissa helposti ja joustavasti. Jos toiveena on monihuonejärjestelmä, tulee mietittäväksi sekin että asennanko itse vai haluanko laitteiston asennettuna avaimet käteen -periaatteella.

Perinteinen hifi vai huomaamaton design-systeemi?

Häiritseekö minua perinteisten laitteiden ulkonäkö ja sijoittaminen huoneeseeni? Vaihtoehtoina on silloin joko perinteisten laitteiden piilottaminen sopivan kalusteen sisään tai pienikokoinen ja tyylikäs yhdistelmälaite.

Taustamusiikkia vai keskittynyttä nautiskelua? Jos suhtaudut musiikkiin ja mahdollisesti levyjen keräilyyn intohimoisesti, kuuntelet todennäköisesti enemmän ja keskittyneemmin. Ihan yhtä sopiva tapa monelle on nauttia musiikista muun puuhailun tai työnteon lomassa. 

 

KaiuttimetMusiikki